WEKO3
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東南アジアの市販澱粉(I) : インドネシア(ジャワ)の二,三の小袋詰澱粉について
http://hdl.handle.net/10232/15650
http://hdl.handle.net/10232/156501b5fd4d1-9ad7-4d39-a8a0-ffd4039e868c
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
AN00181784_v4-1_p95-103.pdf (3.4 MB)
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2015-06-09 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 東南アジアの市販澱粉(I) : インドネシア(ジャワ)の二,三の小袋詰澱粉について | |||||
タイトルよみ | ||||||
タイトルよみ | トウナン アジア ノ シハン デンプン (1) : インドネシア (ジャワ) ノ 2, 3 ノ コブクロズメ デンプン ニツイテ | |||||
別言語のタイトル | ||||||
その他のタイトル | Starches on the Market in South-East Asia (I) : Packaged Starches for Home Cooking in Indonesia | |||||
著者 |
藤本, 滋生
× 藤本, 滋生× 堀川, 周平× 矢田, 智昭× 菅沼, 俊彦× 永浜, 伴紀 |
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著者よみ | ||||||
姓名 | フジモト, シゲオ | |||||
著者よみ | ||||||
姓名 | ホリカワ, シュウヘイ | |||||
著者よみ | ||||||
姓名 | ヤダ, トモアキ | |||||
著者よみ | ||||||
姓名 | スガヌマ, トシヒコ | |||||
著者よみ | ||||||
姓名 | ナガハマ, トモノリ | |||||
別言語の著者 | ||||||
姓名 | FUJIMOTO, Shigeo | |||||
別言語の著者 | ||||||
姓名 | HORIKAWA, Syuhei | |||||
別言語の著者 | ||||||
姓名 | YADA, Tomoaki | |||||
別言語の著者 | ||||||
姓名 | SUGANUMA, Toshihiko | |||||
別言語の著者 | ||||||
姓名 | NAGAHAMA, Tomonori | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
要約(Abstract) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Some chemical and physical properties of nine kinds of packaged starches for home cooking in Indonesia were examined. The following results were obtained: 1) Arenga starch, isolated from a kind of sugar palm, AREN SAGU, Arenga microcarpa (Wurmb) Merr., is sold as the basic ingredient of HUNKWEE (one of the typical Indonesian pudding cakes usually made from mung bean starch). 2) Arenga starch is more close to mung bean starch than cassava starch in regard to amylose content, viscosity etc. 3) One sample labeled as sago flour is not sago starch but cassava starch. |
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要約(Abstract) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | インドネシア(ジャワ近辺)で市販されている家庭消費用の小袋詰澱粉9点について調べた。インドネシアの菓子フンクェーは,通常リョクトウ澱粉から作られることが知られているが,サトウヤシに近縁のAREN SAGUからとれるアレンガ澱粉もこの原料として市販されていることがわかった。このアレンガ澱粉はキャッサバ澱粉に比較すれば青価が高く粘度が低いなど,リョクトウ澱粉にやや近い性質をもっている。また,キャッサバ澱粉がサゴ澱粉と表示されて市販されている例も見られた。 | |||||
収録雑誌名 |
南海研紀要 巻 4, 号 1, p. 95-103 |
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作成日 | ||||||
日付 | 1983-12-24 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
ISSN | 03895351 | |||||
NII書誌ID(雑誌) | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
NC ID | AN00181784 | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
NDC | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 588 | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | 鹿児島大学 | |||||
公開者よみ | ||||||
公開者よみ | カゴシマ ダイガク | |||||
公開者別名 | ||||||
公開者別名 | Kagoshima University |