WEKO3
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インドネシアにおけるキャッサバの利用形態
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名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
AN00181784_v3-2_p75-85.pdf (6.4 MB)
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2015-06-09 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | インドネシアにおけるキャッサバの利用形態 | |||||
タイトルよみ | ||||||
タイトルよみ | インドネシア ニオケル キャッサバ ノ リヨウ ケイタイ | |||||
別言語のタイトル | ||||||
その他のタイトル | Utilization of Cassava in Indonesia | |||||
著者 |
藤本, 滋生
× 藤本, 滋生 |
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著者よみ | ||||||
姓名 | フジモト, シゲオ | |||||
別言語の著者 | ||||||
姓名 | FUJIMOTO, Shigeo | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
要約(Abstract) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | 中尾佐助教授退官記念号 | |||||
要約(Abstract) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | The cassava products in Indonesia are classified according to their processing method into the following six groups: 1) cooking directly, 2) drying, 3) squeezing, 4) starch extracting, 5) pounding, and 6) fermenting. This paper describes several typical foods in each of the groups. These products are conventionally used for staple and also snack foods replacing rice. Especially, there are a lot of undried cakes made from cassava assorted coconut and palm sugar. For the advanced utilization of cassava, it is considered that the efficient extraction of starch from sun-dried cassava "GAPLEK" should be developed. |
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要約(Abstract) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | インドネシアにおけるキャッサバManihot esculenta Crantzの利用形態について調査した。その結果を,基本的な処理方法を6通りに分け,それぞれ4-6例の具体的な製品として示した。すなわち,1.生塊根を直接調理する,2.乾燥する,3.すりおろして搾汁する,4.澱粉をとる,5.蒸して臼で搗く,6.蒸して醗酵させる,である。 | |||||
収録雑誌名 |
南海研紀要 巻 3, 号 2, p. 75-85 |
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作成日 | ||||||
日付 | 1983-03-31 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
ISSN | 03895351 | |||||
NII書誌ID(雑誌) | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
NC ID | AN00181784 | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
NDC | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 610 | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | 鹿児島大学 | |||||
公開者よみ | ||||||
公開者よみ | カゴシマ ダイガク | |||||
公開者別名 | ||||||
公開者別名 | Kagoshima University |