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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.30
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

凍蔵サバ, アラスカメヌケの品質に対する化学的特性値の関係

http://hdl.handle.net/10232/13246
http://hdl.handle.net/10232/13246
1278aa98-15a5-49cf-9de0-826793846023
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v30_p401-404.pdf AN00040498_v30_p401-404.pdf (344.7 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2012-05-07
タイトル
タイトル Relationship of Certain Chemical Attributes to Sensory Quality of Frozen-stored Mackerel and Ocean Perch
タイトル言語 en
タイトル
タイトル 凍蔵サバ, アラスカメヌケの品質に対する化学的特性値の関係
タイトル言語 ja
著者 太田, 冬雄

× 太田, 冬雄

WEKO 105702

en OHTA, Fuyuo

ja 太田, 冬雄

Search repository
納田, 委昭

× 納田, 委昭

WEKO 105703

en NODA, Tomoaki

ja 納田, 委昭

Search repository
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 The quality of frozen-stored mackerel and pacific ocean perch was organoleptically scored.
Different portions of their thawed muscle were examined for degenerative change of nucleotides
(K-value), TBA value and extractability of actomyosin. The correlation between quality scores
and chemical values was analysed.
Both K-value and TBA value for the ventral portion of fish muscle were highly or moderately
significantly and inversely related to scores, whereas actomyosin extractability did almost
insignificantly, regardless of muscle location. The regression lines of the relation between scores
and attributes were more steeper in mackerel than in ocean perch. The levels of K-value and
TBA value for the same assigned score were higher in the ventral than in the dorsal muscle.
Thus, it is inferred that single or combined data of the selected attributes obtained with the
ventral muscle of fish may be more effective in evaluating the quality of frozen-stored fish.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 30, p. 401-404, 発行日 1981-12-25
作成日
日付 1981-12-25
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 660
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 09:18:38.695104
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