WEKO3
アイテム
魚肉中のアミンの生成についてVI : 魚肉中のヒスタミンの生成に対する調味料の影響
http://hdl.handle.net/10232/13911
http://hdl.handle.net/10232/13911ea22bc1b-b866-436f-abc7-6e10d80ebf35
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
AN00040498_v6_p139-143.pdf (2.5 MB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2015-06-25 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 魚肉中のアミンの生成についてVI : 魚肉中のヒスタミンの生成に対する調味料の影響 | |||||
タイトル言語 | ja | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | On the Formation of Amine in Fish Muscle VI : Influence of Seasonings on the Formation of Histamine in Fish Muscle | |||||
タイトル言語 | en | |||||
著者 |
太田, 冬雄
× 太田, 冬雄× 波江野, 利勝 |
|||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
要約 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Test was carried out to ascertain the influence of several seasonings mixed in fish muscle on the formation of histamine and ammonia in it during storage. For the formation of ammonia, sodium chloride was inhibitory, soy a little acceleratory and others (sweet wine, vinegar, spirits and sugars) not influential. On the other hand, for the formation of histamine, sodium chloride was inhibitory, cane sugar and glucose not influential or inhibitory while pH value o muscle added with sugar changed to acid side, and others were not influential. Therefore, it was considered that the influence of seasonings on the production of histamine in the processed fish products was almost not appreciable, and was far from being accelerating, while in accordance with adding conditions they showed somewhat inhibitory tendencies. | |||||
内容記述言語 | en | |||||
収録雑誌名 |
ja : 鹿児島大学水産学部紀要 en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University 巻 6, p. 139-143, 発行日 1958-03-15 |
|||||
作成日 | ||||||
日付 | 1958-03-15 | |||||
日付タイプ | Issued | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||
ISSN | 0453087X | |||||
NII書誌ID(雑誌) | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
NC ID | AN00040498 | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
NDC | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 660 | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | 鹿児島大学 | |||||
出版者言語 | ja | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | Kagoshima University | |||||
出版者言語 | en |