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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.6
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

魚肉中のアミンの生成についてVI : 魚肉中のヒスタミンの生成に対する調味料の影響

http://hdl.handle.net/10232/13911
http://hdl.handle.net/10232/13911
ea22bc1b-b866-436f-abc7-6e10d80ebf35
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v6_p139-143.pdf AN00040498_v6_p139-143.pdf (2.5 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2015-06-25
タイトル
タイトル 魚肉中のアミンの生成についてVI : 魚肉中のヒスタミンの生成に対する調味料の影響
タイトル言語 ja
タイトル
タイトル On the Formation of Amine in Fish Muscle VI : Influence of Seasonings on the Formation of Histamine in Fish Muscle
タイトル言語 en
著者 太田, 冬雄

× 太田, 冬雄

WEKO 105158

ja 太田, 冬雄

en OTA, Fuyuo

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波江野, 利勝

× 波江野, 利勝

WEKO 105159

ja 波江野, 利勝

en HAENO, Toshikatsu

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言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 Test was carried out to ascertain the influence of several seasonings mixed in fish muscle on the formation of histamine and ammonia in it during storage. For the formation of ammonia, sodium chloride was inhibitory, soy a little acceleratory and others (sweet wine, vinegar, spirits and sugars) not influential. On the other hand, for the formation of histamine, sodium chloride was inhibitory, cane sugar and glucose not influential or inhibitory while pH value o muscle added with sugar changed to acid side, and others were not influential. Therefore, it was considered that the influence of seasonings on the production of histamine in the processed fish products was almost not appreciable, and was far from being accelerating, while in accordance with adding conditions they showed somewhat inhibitory tendencies.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 6, p. 139-143, 発行日 1958-03-15
作成日
日付 1958-03-15
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 660
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 12:19:04.691280
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