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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.41
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

イシガニエキスの呈味成分について

http://hdl.handle.net/10232/14374
http://hdl.handle.net/10232/14374
3ab4d1c9-7fcc-4c21-b714-3fde856c31f0
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v41_p19-25.pdf AN00040498_v41_p19-25.pdf (574.3 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2015-05-01
タイトル
タイトル イシガニエキスの呈味成分について
タイトル言語 ja
タイトル
タイトル Flavor Components in Extracts of Crab "Ishigani" Charybdis japonica
タイトル言語 en
著者 上西, 由翁

× 上西, 由翁

WEKO 12441
NRID 1000060347086

ja 上西, 由翁

en Kaminishi, Yoshio


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下西, 英幸

× 下西, 英幸

WEKO 105358

ja 下西, 英幸

en SHIMONISHI, Hideyuki

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御木, 英昌

× 御木, 英昌

WEKO 4736
NRID 1000040041727

ja 御木, 英昌

en MIKI, Hidemasa

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西元, 諄一

× 西元, 諄一

WEKO 4734
NRID 1000030041693

ja 西元, 諄一

en NISHIMOTO, Jun-ichi

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言語
言語 jpn
キーワード
主題言語 en
主題Scheme Other
主題 Extract
キーワード
主題言語 en
主題Scheme Other
主題 Crab
キーワード
主題言語 en
主題Scheme Other
主題 Flavor components
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 Extracts with hot water (Ex-h) or 80% ethanol (Ex-et) from "Ishigani" crab were investigated in order to utilize "Ishigani" crab, Charybdis japonica, which has been discarded after catching. Nucleotides, minerals, and free amino acids in the extracts were measured and compared with those of other crabs, snow and Alaska king crabs. Contents of nucleotides, AMP and GMP, and free amino acids, Glu, Gly, Ala, and Arg, determined by the omission taste test using extracts of snow and Alaska king crabs by Yamaguchi and Watanabe were compared with those of "Ishigani" crab. AMP, Gly, Ala, and Arg contents were lower than those of snow and Alaska king crabs. Addition of AMP, Gly, Ala, and Arg to the extract of "Ishigani" crab will be expected to improve it to be used instead of extracts of snow and Alaska king crabs.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 41, p. 19-25, 発行日 1992-12-25
作成日
日付 1992-12-25
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 660
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 12:37:04.889565
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