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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.5
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

魚肉中のアミンの生成について - I : 魚介肉の鮮度低下に伴うヒスタミン及びチラミンの生成

http://hdl.handle.net/10232/10766
http://hdl.handle.net/10232/10766
8578f5a6-e34b-44bc-b01d-53affe1234a4
名前 / ファイル ライセンス アクション
無題18.pdf 無題18.pdf (502.6 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2015-07-01
タイトル
タイトル 魚肉中のアミンの生成について - I : 魚介肉の鮮度低下に伴うヒスタミン及びチラミンの生成
タイトル言語 ja
タイトル
タイトル On the Formation of Amine in Fish Muscle - I : Formation of Histamine and Tyramine in Muscle of Fish and Shell-fish during Spoilage
タイトル言語 en
著者 太田, 冬雄

× 太田, 冬雄

WEKO 105593

ja 太田, 冬雄

en OTA, Fuyuo

Search repository
福山, 実

× 福山, 実

WEKO 105594

ja 福山, 実

en FUKUYAMA, Minoru

Search repository
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 The occurrence of histamine and tyramine in the course of deterioration of 15 species of aquatic animal foods stored at room temperature of summer and autumn, was investigated by paper chromatography in correlation with ammonia content of these fishes. 1) The lowering of the freshness of fish and shell-fish muscle was accompanied by the production of histamine and tyramine with the preceding occurrence of histamine to that of tyramine, but in the case of octopus and ear-shell the occur-
rence of the latter preceded the former. And in shrimp and spuid almost no both amines were produced. 2) The production of histamine in fish muscle during spoilage varied according to the difference of fish species, and it seemed to be remarkable in sardine and bonito. Histamine was detected when ammonia content of fish muscle arrived at 10 to 21 mg %, generally 15 to 20 mg %, this relation being kept fairly constant notwithstanding the shifting room tempreatures of summer and autumn.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 5, p. 129-133, 発行日 1956-12-30
作成日
日付 1956-12-30
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 660
NIIsubject
主題言語 ja
主題Scheme Other
主題 自然科学
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 12:18:42.463379
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