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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.24
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

凍結魚の解凍に関する基礎的研究I : 真空解凍における解凍速度

http://hdl.handle.net/10232/13706
http://hdl.handle.net/10232/13706
c1f98b3c-e771-4591-8b5f-a776956f588b
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v24_p161-171.pdf AN00040498_v24_p161-171.pdf (848.9 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2015-06-17
タイトル
タイトル 凍結魚の解凍に関する基礎的研究I : 真空解凍における解凍速度
タイトル言語 ja
タイトル
タイトル Fundamental Studies on the Thawing of Frozen Fish I : Thawing Rate of Vacuum Thawing
タイトル言語 en
著者 御木, 英昌

× 御木, 英昌

WEKO 4736
NRID 1000040041727

ja 御木, 英昌

en MIKI, Hidemasa

Search repository
西元, 諄一

× 西元, 諄一

WEKO 4734
NRID 1000030041693

ja 西元, 諄一

en NISHIMOTO, Junichi

Search repository
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 An experimental study of vacuum thawing of frozen skipjack muscle in model of a infinite slab (thermal center; 5 cm from surface) has been made with respect to the thawing time and the distribution of temperatures (mass-average temperature) after thawing at temperatures between 10 and 25°C. At 15°C, water thawing (spraying 20~40 ml/cm^2 min) and air thawing (1 m/sec) was tested to be compared with vacuum thawing in all systems. Thawing time in this investigation was defined as the time for the thermal center of the thawed samples to reach -2 from -24°C. Consequently, the following results were obtained. 1) In the vacuum thawing, increasing thawing temperature decreased thawing time and increased the mass-average temperature of samples after thawing. But the lowest values of this mass-average temperature were obtained at 15°C of vapor temperature. 2) In the thawing at 15°C, the thawing-rate of vacuum Master than those of water and air, also the mass-average temperature of samples thawed in vacuum thawing was lower than those in water and air thawing. 3) The heat transfer coefficient of vacuum thawing, which calculated from thawing times with Gensho’s formula of thawing, was so high as to be regarded as “infinite” nearly.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 24, p. 161-171, 発行日 1975-11-30
作成日
日付 1975-11-30
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 660
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 12:30:07.087220
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