ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.14
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

蒸煮魚肉の酸敗と揮発性カルボニル体の生成

http://hdl.handle.net/10232/13855
http://hdl.handle.net/10232/13855
4e699868-f671-4e09-b73d-e8664152c7f3
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v14_p121-126.pdf AN00040498_v14_p121-126.pdf (1.1 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2015-06-23
タイトル
タイトル 蒸煮魚肉の酸敗と揮発性カルボニル体の生成
タイトル言語 ja
タイトル
タイトル Formation of Volatile Carbonyls in Cooked Fish as Related to the Rancidity
タイトル言語 en
著者 太田, 冬雄

× 太田, 冬雄

WEKO 105797

ja 太田, 冬雄

en OTA, Fuyuo

Search repository
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 Change in the amount of volatile carbonyls (VC) was compared with those of peroxide (PO) and oxidized acid (OA) during storage in mackerel oil and in lipids of cooked fleshes of mackerel and saury-pike. All of the above products increased with the outset of storage. PO, however, reached the maximum at early stage of storage and then declined. OA continued to increase through the whole periods of storage. VC also increased gradually during storage except in prolonged storage of mackerel flesh. Its relative level differed with the difference in the kinds of sample (Figs. 1-4). Then, VC may be used to follow the development of rancidity in a given fatty material. Admixture of antioxidants to fish inhibited VC formation. Inhibitory effect was pronounced with BHA (tech.),PG(tech.) and NDGA. Ascorbate also exserted some inhibitory effect, though it accelerated the discoloration of flesh (Fig. 5). Against VC formation, most of amino acids tested were inhibitory, while ferric and cupric ions in smaller amount acceleratory (Figs. 6 and 7).
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 14, p. 121-126, 発行日 1965-12-10
作成日
日付 1965-12-10
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 660
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-07-25 12:21:38.239182
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3