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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.6
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

魚肉中のアミンの生成についてV : 魚肉中のヒスタミンの生成に対する温度の影響(2)

http://hdl.handle.net/10232/13910
http://hdl.handle.net/10232/13910
10dd0151-f25c-4a97-8c30-85e46c04104b
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v6_p134-138.pdf AN00040498_v6_p134-138.pdf (2.3 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2015-06-25
タイトル
タイトル 魚肉中のアミンの生成についてV : 魚肉中のヒスタミンの生成に対する温度の影響(2)
タイトル言語 ja
タイトル
タイトル On the Formation of Amine in Fish Muscle V : Influence of Temperature on the Formation of Histamine in Fish Muscle (2)
タイトル言語 en
著者 太田, 冬雄

× 太田, 冬雄

WEKO 105815

ja 太田, 冬雄

en OTA, Fuyuo

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金子, 弘助

× 金子, 弘助

WEKO 105816

ja 金子, 弘助

en KANEKO, Kosuke

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言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 The relation between the formation of histamine and that of ammonia in round red-flesh fish spoiled at various temperatures was examined. The rate of histamine and ammonia formation in the process of spoilage of fish varied according to the difference of the storage temperature, and, if kept within the range of 7 to 32°C., the higher the temperature generally the swifter it was. But, at 7 to 9°C., little histamine produced, while ammonia considerably increased, and so histamine formation at such low temperature as this or below it, may be put out of consideration. On the other hand, histamine value corresponding to ammonia value at incipient spoilage, before and after it, of fish at such high temperature, changed remarkably with a slight variation of the latter, (Figs. 1, 2 and 6) and, consequently, it was presumed that from the sanitary point of view it would be irrelevant to measure the quality of fish stored at temperature above 15°C. by only estimating the ammonia content. For keeping the quality of fish, especially for reducing the histamine formation in it during storage, eviscerating was found to be effective.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 6, p. 134-138, 発行日 1958-03-15
作成日
日付 1958-03-15
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 660
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 12:19:05.498047
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