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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.8
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

魚類の変質とカルボニル体 III : 魚肉中の揮発性カルボニル体の生成に影響する因子

http://hdl.handle.net/10232/13459
http://hdl.handle.net/10232/13459
f3dcb137-7976-4d32-980c-00c6fe5e36f7
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v8_p47-51.pdf AN00040498_v8_p47-51.pdf (2.6 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2015-06-24
タイトル
タイトル 魚類の変質とカルボニル体 III : 魚肉中の揮発性カルボニル体の生成に影響する因子
タイトル言語 ja
タイトル
タイトル Carbonyl Compounds in Fish as Related to the Deterioration III : Factors Affecting the Formation of Volatile Carbonyl Compounds in Fish Flesh
タイトル言語 en
著者 太田, 冬雄

× 太田, 冬雄

WEKO 105866

ja 太田, 冬雄

en OTA, Fuyuo

Search repository
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 1. Volatile carbonyl compounds (VC) in mackerel flesh increased when it was
stored. In raw flesh, the formation of VC declined at the stage of advanced spoilage,
however in preserved flesh the formation lasted afterwards. No appreciable difference was
found in the amount of VC between raw and heated fish flesh when they were stored.
2. The action of air was most effective for the formation of VC and the effects of
temperature and light rather remarkable. The rate of VC formation was remarkable at
PH value of acid side, and reduced by some antioxidants.
3. In mackerel tissues, the presence of VC-forming enzyme was not appreciable
except that of alcohol-dehydrogenase in liver and spleen, and ethanol was scarcely found
in any tissue. (The action of dehydrogenase in liver was most remarkable at about 30°C
and PH 7.5, and was specific only for ethanol.) Above results show that VC formation
should be chiefly due to the atmospheric oxidation, being hardly due to the enzymatic
reaction.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 8, p. 47-51, 発行日 1960-02-20
作成日
日付 1960-02-20
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 660
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 12:20:13.962513
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