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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.13
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

凍結貯蔵中の魚肉蛋白質の不溶化に及ぼす脂質の影響

http://hdl.handle.net/10232/14332
http://hdl.handle.net/10232/14332
4870c07e-e985-4112-91aa-c38af370a278
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v13_p45-51.pdf AN00040498_v13_p45-51.pdf (1.2 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2012-06-14
タイトル
タイトル Effect of Lipids on Insolubilization of Protein in Frozen Fish Muscle during Storage
タイトル言語 en
タイトル
タイトル 凍結貯蔵中の魚肉蛋白質の不溶化に及ぼす脂質の影響
タイトル言語 ja
著者 太田, 冬雄

× 太田, 冬雄

WEKO 105888

en OHTA, Fuyuo

ja 太田, 冬雄

Search repository
西元, 諄一

× 西元, 諄一

WEKO 105889

en NISHIMOTO, Jun-ichi

ja 西元, 諄一

Search repository
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 Insolubilization of salt-soluble protein of the fish during the freezing storage was slightly affected by fatty acid esters mixed into the flesh or by fish body oil, but it was accelerated by fatty
acid. The extent of acceleration was enlarged with the increase of mixed quantity, that by lower
fatty acids being greater than that by the higher ones; and it was affected by storage temperature,
while on the other hand, addition of antioxidant was inhibitory against insolubilization.
Addition of glycerine, within certain range of concentration, was preventive against insolubilization of protein; on the other hand, glycerine was stimulative for lipase activity of fish muscle
juice in the frozen state, but inhibitory at the moderate temperature.
The results mentioned above indicate that the prevention of lipids in frozen fish against oxidation and decomposition is indirectly effective in reducing the denaturation of protein.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 13, p. 45-51, 発行日 1964-12-10
作成日
日付 1964-12-10
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 660
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 09:18:24.406167
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