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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.22-1
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

甲殻類外骨格のタンパク質を構成するアミノ酸組成

http://hdl.handle.net/10232/00030718
http://hdl.handle.net/10232/00030718
cdd8f29c-ac72-489e-a6fd-6a41d14082ba
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v22-1_p33-37.pdf AN00040498_v22-1_p33-37 (563.6 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2019-06-28
タイトル
タイトル Constituents of the Amino Acids Composed of the Protein in the Exoskeletons of the Crustacea.
タイトル言語 en
タイトル
タイトル 甲殻類外骨格のタンパク質を構成するアミノ酸組成
タイトル言語 ja
著者 鮫島, 宗雄

× 鮫島, 宗雄

WEKO 5089

en SAMESHIMA, Muneo

ja 鮫島, 宗雄

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片山, 輝久

× 片山, 輝久

WEKO 5090

en KATAYAMA, Teruhisa

ja 片山, 輝久

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弟子丸, 修

× 弟子丸, 修

WEKO 5091

en DESHIMARU, Osamu

ja 弟子丸, 修

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言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 The constituents of the amino acids composed of the protein in the exoskeletons of the crustacea,
the prawn, Peneaus japonicus, the crab, Portuuns trituberculatus, and the lobster, Panulirus japonicus were
analyzed quantitatively. Asparatic acid, glutamic acid, alanine, glycine were in general featured by
relatively high contents and the contents of proline, valine, and serine were also high, but the contents of
the basic amino acids were low. The constituents of the amino acids composed of the protein in the
exoskeletons of the crustacea were similar to those of amino acid patterns of elastin.
The compositions of the amino acids in the three parts of the exoskeletons of the crustacea : The
amino acids in the carapaces, abdomens and pleopods, and telsons of the exoskeletons, were also
analyzed, and compared each other. In the hard carapaces the contents of asparatic acid, glutamic acid
and proline were high, in the soft parts of the abdomens and telsons the contents of glycine and the
basic amino acids were also relatively high.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 22, 号 1, p. 33-37, 発行日 1973-12-25
作成日
日付 1973-12-25
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 663
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
備考
備考言語 ja
備考 旧URI: http://hdl.handle.net/10232/13425, http://hdl.handle.net/10232/00000760
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Ver.1 2023-07-25 09:18:14.137805
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