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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.28
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

琉球斜面漁場における数種漁獲物の筋肉特性について

http://hdl.handle.net/10232/13147
http://hdl.handle.net/10232/13147
6f905bba-5a66-4b76-aa29-28ec39570ae6
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v28_p65-72.pdf AN00040498_v28_p65-72.pdf (564.1 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2012-05-02
タイトル
タイトル Biochemical Studies on the Keeping Quality of Fish Muscle : Lowering of Freshness and Thermo-stability of Actomyosin ATPase Activity in the Dorsal Muscle of Various Fish from Ryuku Fishing Ground at Different Temperatures
タイトル言語 en
タイトル
タイトル 琉球斜面漁場における数種漁獲物の筋肉特性について
タイトル言語 ja
著者 西元, 諄一

× 西元, 諄一

WEKO 101105

en NISHIMOTO, Jun-ichi

ja 西元, 諄一

Search repository
御木, 英昌

× 御木, 英昌

WEKO 101106

en MIKI, Hidemasa

ja 御木, 英昌

Search repository
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 The lowering of freshness of several fish from Ryuku fishing ground and the
thermo-stabilities of their myofibrillar proteins (actomyosin) at different temperatures were studied. Freshness was measured by estimating K-values of the samples at 0°, 10°, 20° and 30°C, whereas thermo-stabilities of actomyosin at 25°, 30° and 35°C by way of liberated inorganic phosphate. Rate constants of freshness lowering and inactivation of AM-Ca^<2+>-ATPase activities were evaluated. Regardless of the species, the freshness lowering rate increased with temperature as expected. Among the samples, Hanafuedai gave the highest lowering rate. The thermo-stabilities of the AM-Ca^<2+>-ATPase activities of the samples varied with the species. The actomyosin of Kyusenfuedai and Kidai appeared to be more stable
than Hanafuedai and Hamadai at 30°C.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 28, p. 65-72, 発行日 1979-12-25
作成日
日付 1979-12-25
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 660
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 09:17:59.470032
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