WEKO3
アイテム
Tilapia niloticaの必須脂肪酸
http://hdl.handle.net/10232/13265
http://hdl.handle.net/10232/13265c9f20e79-9ca7-4825-a5f5-1858817f5967
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
AN00040498_v31_p201-204.pdf (332.1 kB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2012-05-07 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Essential Fatty Acids of Tilapia nilotica | |||||
タイトル言語 | en | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Tilapia niloticaの必須脂肪酸 | |||||
タイトル言語 | ja | |||||
著者 |
手島, 新一
× 手島, 新一× 金沢, 昭夫× 坂本, 峰至 |
|||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
要約 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | The essential fatty acid requirements of Tilapia nilotica were examined by the 4-week feeding trials using the defined, artificial diets at water temperatures of 20°C and 28°C. The test diets contained 1.0% levels of 18:1ω9, 18:2ω6, 18:3ω3, 20:4ω6, or ω3-HUFA (60% 20:5ω3 and 40% 22:6ω3) in addition to 4.0% 18:1ω9 as dietary lipids. The highest weight gains were observed on the diets supplemented with 1.0% levels of 18:2ω6 or 20:4ω6. These indicated that T.nilotica requires ω6-fatty acids such as 18:2ω6 and 20:4ω6 rather than ω3-fatty acids in contrast to other fishes. However, the effects of water temperatures on the EFA requirements of T.nilotica were not clarified in the present study due to the poor growth of this fish at 20°C. |
|||||
内容記述言語 | en | |||||
収録雑誌名 |
ja : 鹿児島大学水産学部紀要 en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University 巻 31, p. 201-204, 発行日 1982-12-25 |
|||||
作成日 | ||||||
日付 | 1982-12-25 | |||||
日付タイプ | Issued | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||
ISSN | 0453087X | |||||
NII書誌ID(雑誌) | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
NC ID | AN00040498 | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
NDC | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 663 | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | 鹿児島大学 | |||||
出版者言語 | ja | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | Kagoshima University | |||||
出版者言語 | en |