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アイテム
鹿児島湾における地域特産水産資源の有効利用に関する研究 : タラバエビ科の1種Plesionika semilaevis資源の現状把握
http://hdl.handle.net/10232/730
http://hdl.handle.net/10232/730ba8f104b-0577-4a37-983b-3958848a7711
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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KJ00004372956.pdf (499.6 kB)
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2015-02-06 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 鹿児島湾における地域特産水産資源の有効利用に関する研究 : タラバエビ科の1種Plesionika semilaevis資源の現状把握 | |||||
タイトル言語 | ja | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Studies on Effective Utilization of Local Fisheries Resources in Kagoshima Bay, Southern Japan : Preliminary Research on Present Status of the Pandalid Shrimp Plesionika semilaevis Stock | |||||
タイトル言語 | en | |||||
著者 |
大富, 潤
× 大富, 潤× 佐久間, 美明× 進藤, 穣 |
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言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
主題言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | effective utilization | |||||
キーワード | ||||||
主題言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | local fisheries resource | |||||
キーワード | ||||||
主題言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | by-catch | |||||
キーワード | ||||||
主題言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Plesionika semilaevis | |||||
キーワード | ||||||
主題言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Kagoshima Bay | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
要約 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | In Kagoshima Bay, southern Japan, the pandalid shrimp Plesionika semilaevis (Decapoda, Caridea) is a principle by-catch of small-scale bottom seine fishery. Because the main target of the fishery is the deep-water mud shrimp Solenocera melantho (Decapoda, Penaeidea, Solenoceridae) and the market price of P. semilaevis is low, P. semilaevis is often discarded in the sea. Along with the integration of research methods from the fields of fisheries biology and marine social science, this research also aimed to provide the results to the local community in order to utilize P. semilaevis effectively as a local resource. The results of the present study confirmed that P. semilaevis can be caught throughout the year in a relatively stable manner, and this shrimp may have potential as sashimi or as other processed food products. However, the study clarified that there is a problem with the distribution channel and that the local consumers do not necessarily prefer aquatic products. | |||||
内容記述言語 | en | |||||
収録雑誌名 |
ja : 鹿児島大学水産学部紀要 en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University 巻 54, p. 15-20, 発行日 2005-12-27 |
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作成日 | ||||||
日付 | 2005-12-27 | |||||
日付タイプ | Issued | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||
ISSN | 0453087X | |||||
NII書誌ID(雑誌) | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
NC ID | AN00040498 | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
NDC | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 660 | |||||
NIIsubject | ||||||
主題言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 自然科学 | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | 鹿児島大学 | |||||
出版者言語 | ja | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | Kagoshima University | |||||
出版者言語 | en |