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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学工学部研究報告
  3. vol.36
  1. 工学部
  2. 工学部・紀要論文

アルギン酸ゲルビーズ固定化酵母の発酵特性

http://hdl.handle.net/10232/12394
http://hdl.handle.net/10232/12394
f4665560-2aca-481a-839b-4fb450cc400e
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040363_v36_p83-88.pdf AN00040363_v36_p83-88.pdf (613.9 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2015-04-30
タイトル
タイトル アルギン酸ゲルビーズ固定化酵母の発酵特性
タイトル言語 ja
タイトル
タイトル Characterization of Ethanol Fermentation of Immobilized Yeast in Calcium Alginate Gel Beads
タイトル言語 en
著者 幡手, 泰雄

× 幡手, 泰雄

ja 幡手, 泰雄

en HATATE, Yasuo

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濱川, 直樹

× 濱川, 直樹

ja 濱川, 直樹

en HAMAKAWA, Naoki

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吉澤, 秀和

× 吉澤, 秀和

ja 吉澤, 秀和

en YOSHIZAWA, Hidekazu

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上村, 芳

× 上村, 芳

ja 上村, 芳

en UEMURA, Yoshimitsu

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言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 In recent years, much attention has been paid to the technique for the immobilization of micro-organisms with biocompatible polymer. Especially by using yeast, various immobilization procedures were proposed for the prevention of leakage of yeast from immobilized beads. There have been few investigations concerning the leakage characteristics, while the fermentation properties of immobilized yeast have been studied frequently. In this study, the characterization of immobilized yeast on calcium alginate gel beads was studied from the point of view of leakage properties. Conditions such as sodium alginate concentration, calcium chloride concentration and the number of coating layers, etc. were varied. An increase in the Concentrations of sodium alginate and calcium chloride reduced the leakage
of yeast, to some degree. The number of coating layers significantly affects leakage properties. Leakage from gel beads with double gel layers was less than that from gel beads with single layers. As a result of the continuous fermentation experiment using immobilized yeast in calcium alginate gel beads with a double layer, satisfactory operation for the ethanol fermentation was maintained.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学工学部研究報告
en : The research reports of the Faculty of Engineering, Kagoshima University

巻 36, p. 83-88, 発行日 1994-09
作成日
日付 1994-09
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0451212X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040363
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 588
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 09:42:42.714113
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