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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.26
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

水産筋肉系食品のテクスチャー性状の観察

http://hdl.handle.net/10232/13041
http://hdl.handle.net/10232/13041
dc954a2f-ef65-493b-93df-9bff27f2c87f
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v26_p103-110.pdf AN00040498_v26_p103-110.pdf (2.9 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2012-05-01
タイトル
タイトル Some Observations of the Textural Properties of Marine Myosystem Foods
タイトル言語 en
タイトル
タイトル 水産筋肉系食品のテクスチャー性状の観察
タイトル言語 ja
著者 太田, 冬雄

× 太田, 冬雄

WEKO 101943

en OHTA, Fuyuo

ja 太田, 冬雄

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外西, 寿鶴子

× 外西, 寿鶴子

WEKO 101944

en HOKANISHI, Suzuko

ja 外西, 寿鶴子

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河野, 美智子

× 河野, 美智子

WEKO 101945

en KONO, Michiko

ja 河野, 美智子

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言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 The susceptibility of myosystem foods to low homogenizing stress were examined by means
of the microscopic observation of the fragments separated from the muscle homogenates and of
the determination of ratio of protein extractability. 1) Appreciable difference in the fragility of raw muscle was observed between fish and live-stock on the market and within the respective group as well. 2) Photomicrographs of the fragments from thawed fish muscle showed
the less disintegratability of its muscular structure, which was supported by a increase of the
volume of settled fragments and by a decrease of the ratio of protein extractability. 3) The
fish muscle was made less disintegratable by means of cooking or salting, but the characteristic difference was observed in the separated fragments of each muscle differently processed.
The relation of textural alteration in those foods and their sensory palatability, and the
mechanism of the alteration were discussed.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 26, p. 103-110, 発行日 1977-12-25
作成日
日付 1977-12-25
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 660
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 09:23:30.194389
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