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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.20-1
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

凍結前の鮮度が解凍魚鮮度に及ぼす影響

http://hdl.handle.net/10232/13788
http://hdl.handle.net/10232/13788
ba9c8f80-f16b-4dcf-b8bf-d5f1bd2233fe
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v20-1_p169-172.pdf AN00040498_v20-1_p169-172.pdf (355.5 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2015-06-18
タイトル
タイトル 凍結前の鮮度が解凍魚鮮度に及ぼす影響
タイトル言語 ja
タイトル
タイトル Correlation between the Fresh State before Freezing and the Freshness of Thawed Fish Muscle
タイトル言語 en
著者 西元, 諄一

× 西元, 諄一

WEKO 4734
NRID 1000030041693

ja 西元, 諄一

en NISHIMOTO, Junichi

Search repository
青木, 伸實

× 青木, 伸實

WEKO 122387

ja 青木, 伸實

en AOKI, Nobumi

Search repository
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 In the thawing at 0°C of frozen horse mackerel, which has been alive before freezing,
K-value was about 2.6 times greater compared with it before thawing, and in case of higher temperature than former, it was about 1.7 times. VBN-increase was observed slightly large at the thawing of 0°C in comparison with the thawing at higher temperature than 0°C, while in the similar examination using market sample, the increase of K-value was markedly poor, whereas the increase of VBN was identified with the living sample. The K-value is large in the thawing of living fish as described above, however, since the value at bigining is extremely low, such thawing being suitable to get a nice fresh muscle (“sashimi”), therefore, it is assumed that, in general, in the thawing process, it is preferable to thaw by rapidly and high temperature.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 20, 号 1, p. 169-172, 発行日 1971-12-25
作成日
日付 1971-12-25
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 660
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 12:23:54.397686
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