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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.36-1
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

ティラピアの成長に及ぼす給餌率,魚の大きさ,飼料中のタンパク質およびセルロース含量の影響

http://hdl.handle.net/10232/13348
http://hdl.handle.net/10232/13348
5b1912f4-c849-458e-bb97-be903f6a5dcb
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v36-1_p7-15.pdf AN00040498_v36-1_p7-15.pdf (664.6 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2012-05-07
タイトル
タイトル Effects of Feeding Rate, Fish Size, and Dietary Protein and Cellulose Levels on the Growth of Tilapia nilotica
タイトル言語 en
タイトル
タイトル ティラピアの成長に及ぼす給餌率,魚の大きさ,飼料中のタンパク質およびセルロース含量の影響
タイトル言語 ja
著者 手島, 新一

× 手島, 新一

WEKO 122454

en TESHIMA, Shin-ichi

ja 手島, 新一

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金沢, 昭夫

× 金沢, 昭夫

WEKO 122455

en KANAZAWA, Akio

ja 金沢, 昭夫

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越塩, 俊介

× 越塩, 俊介

WEKO 122456

en KOSHIO, Shunsuke

ja 越塩, 俊介

Search repository
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 Two feeding experiments were conducted to examine the effects of feeding rate, fish size,
and dietary protein and cellulose levels on the weight gain, feed conversion efficiency (FCE),
protein efficiency ratio (PER), and feed consumption of Tilapia nilotica fingerlings. The effects
of factors were evaluated with 2 or 4 levels in a factorial design using an orthogonal array L8. In
Experiment I, the weight gain (%) was slightly higher (P<0.10) in small fish (about 0.36g)
than in large fish (about 6.8g) but not significantly different with the feeding rates (1.5%,
3.5%, 5.5%, and ad libitum feeding) and dietary protein levels (25% and 35%). The FCE
and PER were decreased with increasing feeding rates (P<0.05) and were higher (P<0.05) in
small fish than in large fish but not significantly differed between 25% and 35 protein diets. In
Experiment II, the weight gain (%) and PER were decreased with increasing dietary cellulose
levels (2%, 7%, 12%, and 17%) (P<0.05) and were higher (P<0.05) on 35% protein diet
than 25% protein diet. However, the feed consumption and FCE were not significantly
variable with dietary cellulose and protein levels.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 36, 号 1, p. 7-15, 発行日 1987-12-25
作成日
日付 1987-12-25
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 660
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 09:21:38.952356
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