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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.19
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

水産食品の香気と臭気成分に関する化学的研究II : 鮮度低下に伴う揮発性脂肪酸について

http://hdl.handle.net/10232/13804
http://hdl.handle.net/10232/13804
243cc53a-745f-464d-b420-7095b2419718
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v19_p103-112.pdf AN00040498_v19_p103-112.pdf (530.9 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2015-06-18
タイトル
タイトル 水産食品の香気と臭気成分に関する化学的研究II : 鮮度低下に伴う揮発性脂肪酸について
タイトル言語 ja
タイトル
タイトル Chemical Studies on Aromatic and Odoriferous Components of Fisheries Products II : Volatile Fatty Acids of Fish Accompanying Lowering of Freshness
タイトル言語 en
著者 弟子丸, 修

× 弟子丸, 修

WEKO 103693

ja 弟子丸, 修

en DESHIMARU, Osamu

Search repository
片山, 輝久

× 片山, 輝久

WEKO 103694

ja 片山, 輝久

en KATAYAMA, Teruhisa

Search repository
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 In the previous report it was clarified that the vapor phase in the distillate of Japanese saurel contained hydrogen sulfide and methanthiol, the amine fraction in the condensed phase contained monomethylamine, dimethylamine and trimethylamine, the fatty acid fraction contained acetic, propionic, butyric, and caprylic acids by using gas chromatographic technique, and the carbonyl fraction contained hexanal. The present study was undertaken to clarify the difference in the amounts of each volatile fatty acid in Japanese sauel and cuttle fish accompanying lowering of freshness by using gas chromatography. The total amounts of volatile amines and fatty acids increased accompanying lowering of freshness in both Japanese saurel and cuttle fish. In Japanese saurel each amount of acetic, propionic, butyric and caproic acids increased, in cuttle fish the contents of butyric and isovaleric acids also increased, accompanying lowering of freshness. The precursors of those fatty acids which increased, are the subjects of further work.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 19, p. 103-112, 発行日 1970-12-25
作成日
日付 1970-12-25
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 660
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 12:23:27.188199
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