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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.30
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

魚肉アクトミオシンの凍結変性に対する燐酸緩衝塩の抑制効果

http://hdl.handle.net/10232/13245
http://hdl.handle.net/10232/13245
64a11822-a201-41de-b859-c6747c48c79b
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v30_p395-399.pdf AN00040498_v30_p395-399.pdf (503.5 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2012-05-07
タイトル
タイトル Inhibitory Effect of Phosphate Buffer on Denaturation of Fish Muscle Actomyosin by Freezing
タイトル言語 en
タイトル
タイトル 魚肉アクトミオシンの凍結変性に対する燐酸緩衝塩の抑制効果
タイトル言語 ja
著者 太田, 冬雄

× 太田, 冬雄

WEKO 104734

en OHTA, Fuyuo

ja 太田, 冬雄

Search repository
糸山, 正十四

× 糸山, 正十四

WEKO 104735

en ITOYAMA, Masatoshi

ja 糸山, 正十四

Search repository
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 The inhibitory effect of the K_2- and Na_1 phosphate buffer on the freeze-denaturation of
actomyosin in Kcl and in the minced salt-added fish muscle was compared with that of the known
denaturation-inhibitors (sorbitol and Na-glutamate). 1) When the actomyosin in 0.5 M Kcl
was frozen-stored at -6°C, the decrease of its ATPase activity was inhibited by the addition of
glutamate and phosphate of not less than 0.05 and 0.1 M, respectively, while the decrease of
activity was scarcely inhibited even by the addition of sorbitol in 0.3 M concentration. However, when frozen at -25°C, any kind of the additives retained the activity of actomyosin nearly
completely. 2) The combined effect of phosphate and glutamate on inhibiting the denaturation
at -6°C was slightly lower than or almost the same as the effect of glutamate alone. 3) The
jelly product prepared from the frozen phosphate-added mince was superior in the textural
properties, especially in the water holding capacity, to that from the frozen sorbitol- and
glutamate-added ones.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 30, p. 395-399, 発行日 1981-12-25
作成日
日付 1981-12-25
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 660
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 09:20:12.366185
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