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  1. 農学部
  2. 農学部・学術誌論文

Allergy-suppressing Activity of Oligosaccharides in Sweet Potato-Shochu Distillery By-product

http://hdl.handle.net/10232/20778
http://hdl.handle.net/10232/20778
4f1fcf31-081b-49ae-97ee-2d63e8ea6709
名前 / ファイル ライセンス アクション
2013-FSTR-Yonemoto 2013-FSTR-Yonemoto T.pdf (1.1 MB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2014-12-22
タイトル
タイトル Allergy-suppressing Activity of Oligosaccharides in Sweet Potato-Shochu Distillery By-product
タイトル言語 en
著者 米元, 俊一

× 米元, 俊一

WEKO 121950

en Yonemoto, Toshikazu

ja-Kana ヨネモト, トシカズ

ja 米元, 俊一

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中野, 智木

× 中野, 智木

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en Nakano, Tomoki

ja-Kana ナカノ, トモキ

ja 中野, 智木

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Kawahara, Chisato

× Kawahara, Chisato

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en Kawahara, Chisato

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× Ishi-I, Kaori

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en Ishi-I, Kaori

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中野, 隆之

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ja 中野, 隆之

ja-Kana ナカノ, タカユキ

en Nakano, Takayuki

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ja-Kana アンドウ, ヒロキ

ja 安藤, 浩毅

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藤井, 信

× 藤井, 信

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ja 藤井, 信

ja-Kana フジイ, マコト

en Fujii, Makoto

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侯, 德興

× 侯, 德興

ja 侯, 德興

en Hou, De-Xing

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言語
言語 eng
キーワード
主題言語 en
主題Scheme Other
主題 anti-allergy
キーワード
主題言語 en
主題Scheme Other
主題 shochu by-product
キーワード
主題言語 en
主題Scheme Other
主題 oligosaccharide
キーワード
主題言語 en
主題Scheme Other
主題 suppression of IgE production
キーワード
主題言語 en
主題Scheme Other
主題 suppression of β-hexosaminidase release
キーワード
主題言語 en
主題Scheme Other
主題 Bifidobacterium growth stimulation
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 We obtained anti-allergic oligosaccharides from a sweet potato-shochu distillery by-product (SDB). Oral administration of oligosaccharides A and B in SDB to ovalbumin/aluminum-sensitized mice for 4 weeks resulted in a significant decrease in serum IgE concentration. The release of β-hexosaminidase from rat basophilic leukemia cell line RBL-2H3 was also suppressed by the addition of oligosaccharides A and B to the cell culture. The molecular weights of oligosaccharides A and B were about 730 and 530, respectively, determined from the retention time on Bio-Gel P-2. Oligosaccharide A was composed of galactose, glucose and uronic acid in a molar ratio of 2:1:1. Oligosaccharide B was composed of galactose, glucose and arabinose (1:1:1 molar ratio) or galactose, glucose and uronic acid (1:1:1 molar ratio), showing that oligosaccharide B is a heterogeneous mixture of other oligosaccharides. Oligosaccharides A and B exhibited growth-stimulating activity with Bifidobacterium lactis BB-12. The present results indicate that the oligosaccharides in SDB are promising ingredients for the effective control of allergic diseases via suppression of IgE production and inhibition of basophilic leukemia cells degranulation.
内容記述言語 en
収録雑誌名 en : Food science and technology research

巻 19, 号 2, p. 287-293, 発行日 2013
作成日
日付 2013-03-01
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 13446606
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AA11320122
DOI
識別子タイプ DOI
DOI https://doi.org/10.3136/fstr.19.287
権利
権利情報の言語 ja
権利情報 日本食品科学工学会
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 498
公開者・出版者
出版者 日本食品科学工学会
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Japanese Society for Food Science and Technology
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 11:08:54.555261
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