WEKO3
アイテム
Allergy-suppressing Activity of Oligosaccharides in Sweet Potato-Shochu Distillery By-product
http://hdl.handle.net/10232/20778
http://hdl.handle.net/10232/207784f1fcf31-081b-49ae-97ee-2d63e8ea6709
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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2013-FSTR-Yonemoto T.pdf (1.1 MB)
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Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||||||
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公開日 | 2014-12-22 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | Allergy-suppressing Activity of Oligosaccharides in Sweet Potato-Shochu Distillery By-product | |||||||||
言語 | en | |||||||||
著者 |
米元, 俊一
× 米元, 俊一× 中野, 智木× Kawahara, Chisato× Ishi-I, Kaori× 中野, 隆之× 安藤, 浩毅× 藤井, 信× 侯, 德興
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言語 | ||||||||||
言語 | eng | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | anti-allergy | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | shochu by-product | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | oligosaccharide | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | suppression of IgE production | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | suppression of β-hexosaminidase release | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | Bifidobacterium growth stimulation | |||||||||
資源タイプ | ||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||
資源タイプ | journal article | |||||||||
要約(Abstract) | ||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||
内容記述 | We obtained anti-allergic oligosaccharides from a sweet potato-shochu distillery by-product (SDB). Oral administration of oligosaccharides A and B in SDB to ovalbumin/aluminum-sensitized mice for 4 weeks resulted in a significant decrease in serum IgE concentration. The release of β-hexosaminidase from rat basophilic leukemia cell line RBL-2H3 was also suppressed by the addition of oligosaccharides A and B to the cell culture. The molecular weights of oligosaccharides A and B were about 730 and 530, respectively, determined from the retention time on Bio-Gel P-2. Oligosaccharide A was composed of galactose, glucose and uronic acid in a molar ratio of 2:1:1. Oligosaccharide B was composed of galactose, glucose and arabinose (1:1:1 molar ratio) or galactose, glucose and uronic acid (1:1:1 molar ratio), showing that oligosaccharide B is a heterogeneous mixture of other oligosaccharides. Oligosaccharides A and B exhibited growth-stimulating activity with Bifidobacterium lactis BB-12. The present results indicate that the oligosaccharides in SDB are promising ingredients for the effective control of allergic diseases via suppression of IgE production and inhibition of basophilic leukemia cells degranulation. | |||||||||
言語 | en | |||||||||
収録雑誌名 |
en : Food science and technology research 巻 19, 号 2, p. 287-293, 発行日 2013 |
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作成日 | ||||||||||
日付 | 2013-03-01 | |||||||||
日付タイプ | Issued | |||||||||
ISSN | ||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||
収録物識別子 | 13446606 | |||||||||
NII書誌ID(雑誌) | ||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||
収録物識別子 | AA11320122 | |||||||||
DOI | ||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||
関連識別子 | https://doi.org/10.3136/fstr.19.287 | |||||||||
権利 | ||||||||||
言語 | ja | |||||||||
権利情報 | 日本食品科学工学会 | |||||||||
出版タイプ | ||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||
NDC | ||||||||||
主題Scheme | NDC | |||||||||
主題 | 498 | |||||||||
公開者・出版者 | ||||||||||
出版者 | 日本食品科学工学会 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
公開者・出版者 | ||||||||||
出版者 | Japanese Society for Food Science and Technology | |||||||||
言語 | en |