WEKO3
アイテム
脱酸素剤とともに包装された鮮魚(MA貯蔵)の品質評価と重点的監視項目の設定
http://hdl.handle.net/10232/00030008
http://hdl.handle.net/10232/000300082933a37a-1c38-4116-a100-7d2daca0e5f1
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
AN00040498_63_p1-8 (3.6 MB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2018-03-30 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | A proposal for qualitty assessment and critical control point on fresh fishes packed with deoxidizer (MA storage) | |||||
タイトル言語 | en | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 脱酸素剤とともに包装された鮮魚(MA貯蔵)の品質評価と重点的監視項目の設定 | |||||
タイトル言語 | ja | |||||
著者 |
FUNAHASHI, Aki
× FUNAHASHI, Aki× KAMINISHI, Yoshio× ITAKURA, Takao |
|||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
主題言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | K-value | |||||
キーワード | ||||||
主題言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Deoxidizer | |||||
キーワード | ||||||
主題言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Quslity Assessment | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
要約 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | We investigated the effect of deoxidized atmosphere storage on sashimi qualities in order to propose the critical control point for the quality assessment of sashimi. The sashimi quality of bigeye-tuna and bonito with or without deoxidizer was evaluated by K-value, color deterioration, bacterial counts, VBN and polyamines. The quality of fishes packed with deoxidizer was guaranteed by monitoring the K-value, since the change of K-value is faster than the increase of discoloration, odor, polyamines, and microbial growth. In other words, K-value is utilized as the critical control point (CCP) for the quality assessment of sashimi. In addition, we could purchase the fresh sashimi labeled for the shelf life of date and time, since K-value was predictable provided the initial K-value and temperature history of the fish were given. | |||||
内容記述言語 | en | |||||
収録雑誌名 |
ja : 鹿児島大学水産学部紀要 en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University 巻 63, p. 1-8, 発行日 2014 |
|||||
作成日 | ||||||
日付 | 2014 | |||||
日付タイプ | Issued | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||
ISSN | 0453087X | |||||
NII書誌ID(雑誌) | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
NC ID | AN00040498 | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
NDC | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 667 | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | 鹿児島大学 | |||||
出版者言語 | ja | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | Kagoshima University | |||||
出版者言語 | en |