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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.30
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

酵素処理による多脂魚肉タンパク質の分解と組立 : プラスティンの調製とその性質

http://hdl.handle.net/10232/13243
http://hdl.handle.net/10232/13243
948aabf2-3520-4633-96eb-2c875982352d
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v30_p369-382.pdf AN00040498_v30_p369-382.pdf (1.2 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2012-05-07
タイトル
タイトル Approaches to the Use of Plastein Reaction in Oily Fish : Preparation and Characterization of Plastein Products
タイトル言語 en
タイトル
タイトル 酵素処理による多脂魚肉タンパク質の分解と組立 : プラスティンの調製とその性質
タイトル言語 ja
著者 大城, 善太郎

× 大城, 善太郎

WEKO 101205

en OOSHIRO, Zentaro

ja 大城, 善太郎

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MARIO, Perez Won

× MARIO, Perez Won

WEKO 101206

en MARIO, Perez Won

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中川, 進

× 中川, 進

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en NAKAGAWA, Susumu

ja 中川, 進

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板倉, 隆夫

× 板倉, 隆夫

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en ITAKURA, Takao

ja 板倉, 隆夫

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林, 征一

× 林, 征一

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en HAYASHI, Seiichi

ja 林, 征一

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言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 Plastein reaction was applied to water soluble protein and waste material of oily fishes (sardine,
Sardinops melanosticta). Formed products were treated with ethanol and normal hexane then
dried. Chromatographic behavior, lipids content, total protein content, protein digestibility,
solubility, hydration capacity, thiobarbituric number and aminoacid content of dried products
were studied. Sephadex chromatography of end products and hydrolyzed solution showed
only a slight change in molecular weight distribution. Dried products had high protein content,
low lipid content (about 0.3-0.5%), nice protein digestibility (75%), low thiobarbituric number
and high proportion content of essential amino acids. Protein recovery was 67.5% for water
soluble protein and 28% for waste protein. It was possible to get gel like products.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 30, p. 369-382, 発行日 1981-12-25
作成日
日付 1981-12-25
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 660
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 09:17:53.129499
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