WEKO3
アイテム
浸透圧調節因子としてのクルマエビのアミノ酸
http://hdl.handle.net/10232/13200
http://hdl.handle.net/10232/1320055238ce9-a044-4c6c-bfb6-1397ee807e6a
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
AN00040498_v29_p293-299.pdf (509.1 kB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2012-05-07 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Amino Acids in Prawn Penaeus japonicus as Osmo-Regulation Factors | |||||
言語 | en | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 浸透圧調節因子としてのクルマエビのアミノ酸 | |||||
言語 | ja | |||||
著者 |
鮫島, 宗雄
× 鮫島, 宗雄× 島村, 不二夫 |
|||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
要約(Abstract) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | When cultural sea water is diluted, prawn must be accommodated their body fluid to different salinity of the water by being regulated by the osmotic pressure. Concentration of free amino acids in body fluid of prawn Penaeus japonicus is decreased to adapt itself to the environment according as salinity of cultural sea water is gradually decreased. This phenomenon is explained by the function of osmo-regulation. The prawn changes composition of free amino acids in the body fluid with salinity of the cultural sea water. Main amino acids, which change their concentration and act as osmo-regulation factor, are glycine, proline, arginine and alanine. When the cultural sea water is diluted drastically, the prawn is obliged to be confuged the free amino acid composition in its body fluid for a few days. |
|||||
言語 | en | |||||
収録雑誌名 |
ja : 鹿児島大学水産学部紀要 en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University 巻 29, p. 293-299, 発行日 1980-12-25 |
|||||
作成日 | ||||||
日付 | 1980-12-25 | |||||
日付タイプ | Issued | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||
収録物識別子 | 0453087X | |||||
NII書誌ID(雑誌) | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00040498 | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
NDC | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 663 | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | 鹿児島大学 | |||||
言語 | ja | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | Kagoshima University | |||||
言語 | en |