WEKO3
アイテム
凍結貯蔵過程におけるカツオ筋肉の一般成分とイノシン酸量の変化
http://hdl.handle.net/10232/13851
http://hdl.handle.net/10232/13851885f6c18-5926-4608-a7c6-4705bfa44149
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
AN00040498_v14_p93-98.pdf (516.4 kB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2015-06-23 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 凍結貯蔵過程におけるカツオ筋肉の一般成分とイノシン酸量の変化 | |||||
タイトル言語 | ja | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Changes in Chemical Components, Especially in Inosinic Acid, of Cold Stored Bonitos | |||||
タイトル言語 | en | |||||
著者 |
鮫島, 宗雄
× 鮫島, 宗雄 |
|||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
要約 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | The frozen bonitos, used as the raw materials of “Katsuo-bushi”, were stored at -10°C. and -20°C. for four months, and during that time the contents of moisture, total nitrogens, proteins, crudefats, ashes and inosinic acids were measured at the end of each month. During the first month of the freezing storage, quite little change of each component was observed, but, during their storage for two or three months, the contents of proteins and inosinic acids decreased gradually, and in the samples stored at -10°C., there was seen more remarkable decreasing-tendency than in the ones stored at -20°C. Each components of “Katsuo-bushi” which was made of these bonitos showed the same tendency as that of raw materials. | |||||
内容記述言語 | en | |||||
収録雑誌名 |
ja : 鹿児島大学水産学部紀要 en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University 巻 14, p. 93-98, 発行日 1965-12-10 |
|||||
作成日 | ||||||
日付 | 1965-12-10 | |||||
日付タイプ | Issued | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||
ISSN | 0453087X | |||||
NII書誌ID(雑誌) | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
NC ID | AN00040498 | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
NDC | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 660 | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | 鹿児島大学 | |||||
出版者言語 | ja | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | Kagoshima University | |||||
出版者言語 | en |