ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 掲載誌一覧
  2. 南海研紀要
  3. vol.4(1)
  1. 教育研究施設等・国際島嶼教育研究センター
  2. 南方海域研究センター
  3. 南方海域研究センター・紀要論文

東南アジアの市販澱粉(I) : インドネシア(ジャワ)の二,三の小袋詰澱粉について

http://hdl.handle.net/10232/15650
http://hdl.handle.net/10232/15650
1b5fd4d1-9ad7-4d39-a8a0-ffd4039e868c
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00181784_v4-1_p95-103.pdf AN00181784_v4-1_p95-103.pdf (3.4 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2015-06-09
タイトル
タイトル 東南アジアの市販澱粉(I) : インドネシア(ジャワ)の二,三の小袋詰澱粉について
タイトル言語 ja
タイトル
タイトル Starches on the Market in South-East Asia (I) : Packaged Starches for Home Cooking in Indonesia
タイトル言語 en
著者 藤本, 滋生

× 藤本, 滋生

WEKO 109844

ja 藤本, 滋生

en FUJIMOTO, Shigeo

Search repository
堀川, 周平

× 堀川, 周平

WEKO 109845

ja 堀川, 周平

en HORIKAWA, Syuhei

Search repository
矢田, 智昭

× 矢田, 智昭

WEKO 109846

ja 矢田, 智昭

en YADA, Tomoaki

Search repository
菅沼, 俊彦

× 菅沼, 俊彦

WEKO 2838
NRID 1000090117515

ja 菅沼, 俊彦

en SUGANUMA, Toshihiko

Search repository
永浜, 伴紀

× 永浜, 伴紀

WEKO 109847

ja 永浜, 伴紀

en NAGAHAMA, Tomonori

Search repository
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 Some chemical and physical properties of nine kinds of packaged starches for home cooking in Indonesia were examined.
The following results were obtained: 1) Arenga starch, isolated from a kind of
sugar palm, AREN SAGU, Arenga microcarpa (Wurmb) Merr., is sold as the basic
ingredient of HUNKWEE (one of the typical Indonesian pudding cakes usually
made from mung bean starch). 2) Arenga starch is more close to mung bean starch
than cassava starch in regard to amylose content, viscosity etc. 3) One sample
labeled as sago flour is not sago starch but cassava starch.
内容記述言語 en
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 インドネシア(ジャワ近辺)で市販されている家庭消費用の小袋詰澱粉9点について調べた。インドネシアの菓子フンクェーは,通常リョクトウ澱粉から作られることが知られているが,サトウヤシに近縁のAREN SAGUからとれるアレンガ澱粉もこの原料として市販されていることがわかった。このアレンガ澱粉はキャッサバ澱粉に比較すれば青価が高く粘度が低いなど,リョクトウ澱粉にやや近い性質をもっている。また,キャッサバ澱粉がサゴ澱粉と表示されて市販されている例も見られた。
内容記述言語 ja
収録雑誌名 ja : 南海研紀要
en : Memoirs of the Kagoshima University Research Center for the South Pacific

巻 4, 号 1, p. 95-103, 発行日 1983-12-24
作成日
日付 1983-12-24
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 03895351
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00181784
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 588
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-07-25 12:55:34.690515
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3