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  1. 掲載誌一覧
  2. 鹿児島大学水産学部紀要
  3. vol.31
  1. 水産学部
  2. 水産学部・紀要論文

魚醤油から分離された好塩細菌の生理的性状

http://hdl.handle.net/10232/13271
http://hdl.handle.net/10232/13271
17a3a426-eb87-4d38-9020-a49db6469945
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00040498_v31_p251-257.pdf AN00040498_v31_p251-257.pdf (387.2 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2012-05-07
タイトル
タイトル Growth Characteristics and Enzyme Activities of Halophilic Bacteria Isolated from Fish Sauce
タイトル言語 en
タイトル
タイトル 魚醤油から分離された好塩細菌の生理的性状
タイトル言語 ja
著者 大城, 善太郎

× 大城, 善太郎

WEKO 100709

en OOSHIRO, Zentaro

ja 大城, 善太郎

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TAING, Ok

× TAING, Ok

WEKO 100710

en TAING, Ok

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松倉, 俊行

× 松倉, 俊行

WEKO 100711

en MATSUKURA, Toshiyuki

ja 松倉, 俊行

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林, 征一

× 林, 征一

WEKO 100712

en HAYASHI, Seiichi

ja 林, 征一

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板倉, 隆夫

× 板倉, 隆夫

WEKO 100713

en ITAKURA, Takao

ja 板倉, 隆夫

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言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
要約
内容記述タイプ Other
内容記述 Growth characteristics of three strains of halophilic bacteria isolated from Chinese fish sauce and
Burmese fish sauce were investigated. Bacteria were cultured in SEHGAL and GIBBONS Complex
(SGC) medium and nutrient broth (NB) medium with NaCl concentration of 3 M and 4 M, pH of
each medium ranging from 4.5 to 6.5. Tests for lipase, gelatinase and caseinase activities were
carried out in basic agar medium in plates. It was observed that pH between 5.0 and 5.5 was critical
for growth of bacteria and this fact was more pronounced in medium with 4 M NaCl than in medium
with 3 M NaCl. All bacteria showed positive results in lipase and gelatinase tests but bacteria
isolated from Burmese fish sauce alone showed positiveness in caseinase test. Utilization of these
bacteria in accelerated production of fish sauce was discussed.
内容記述言語 en
収録雑誌名 ja : 鹿児島大学水産学部紀要
en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University

巻 31, p. 251-257, 発行日 1982-12-25
作成日
日付 1982-12-25
日付タイプ Issued
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
ISSN 0453087X
NII書誌ID(雑誌)
収録物識別子タイプ NCID
NC ID AN00040498
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
NDC
主題Scheme NDC
主題 663
公開者・出版者
出版者 鹿児島大学
出版者言語 ja
公開者・出版者
出版者 Kagoshima University
出版者言語 en
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Ver.1 2023-07-25 09:21:27.465324
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