WEKO3
アイテム
魚醤油から分離された好塩細菌の生理的性状
http://hdl.handle.net/10232/13271
http://hdl.handle.net/10232/1327117a3a426-eb87-4d38-9020-a49db6469945
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
AN00040498_v31_p251-257.pdf (387.2 kB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2012-05-07 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Growth Characteristics and Enzyme Activities of Halophilic Bacteria Isolated from Fish Sauce | |||||
タイトル言語 | en | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 魚醤油から分離された好塩細菌の生理的性状 | |||||
タイトル言語 | ja | |||||
著者 |
大城, 善太郎
× 大城, 善太郎× TAING, Ok× 松倉, 俊行× 林, 征一× 板倉, 隆夫 |
|||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
要約 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Growth characteristics of three strains of halophilic bacteria isolated from Chinese fish sauce and Burmese fish sauce were investigated. Bacteria were cultured in SEHGAL and GIBBONS Complex (SGC) medium and nutrient broth (NB) medium with NaCl concentration of 3 M and 4 M, pH of each medium ranging from 4.5 to 6.5. Tests for lipase, gelatinase and caseinase activities were carried out in basic agar medium in plates. It was observed that pH between 5.0 and 5.5 was critical for growth of bacteria and this fact was more pronounced in medium with 4 M NaCl than in medium with 3 M NaCl. All bacteria showed positive results in lipase and gelatinase tests but bacteria isolated from Burmese fish sauce alone showed positiveness in caseinase test. Utilization of these bacteria in accelerated production of fish sauce was discussed. |
|||||
内容記述言語 | en | |||||
収録雑誌名 |
ja : 鹿児島大学水産学部紀要 en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University 巻 31, p. 251-257, 発行日 1982-12-25 |
|||||
作成日 | ||||||
日付 | 1982-12-25 | |||||
日付タイプ | Issued | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||
ISSN | 0453087X | |||||
NII書誌ID(雑誌) | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
NC ID | AN00040498 | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
NDC | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 663 | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | 鹿児島大学 | |||||
出版者言語 | ja | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | Kagoshima University | |||||
出版者言語 | en |