WEKO3
アイテム
次亜塩素酸ソーダ溶液及び之を含有する氷による鮮魚保蔵について
http://hdl.handle.net/10232/10289
http://hdl.handle.net/10232/102895ab6ae5f-ca09-4dc2-ba78-08d234cea364
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2015-07-03 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 次亜塩素酸ソーダ溶液及び之を含有する氷による鮮魚保蔵について | |||||
タイトル言語 | ja | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | On the Preservation of Fresh Fish by the Sodium-hypochlorite solution and the Ice Containing it | |||||
タイトル言語 | en | |||||
著者 |
太田, 冬雄
× 太田, 冬雄× 中村, 辰郎 |
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言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
要約 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | ln the preservation of fresh fish, the effect of NaCIO and ice containing it has been studid, and the following results were obtained. The preservative effect of NaCIO is nearly proportional to the concentration of NaCIO used. But, on the other hand, when we used the concentrated NaCIO as preservative, the fishes were impaired somewhat by discoloration and reek of chlorine. It was ascertained, that the fresh fish can be preserved in desirable state when the fish is soaked in the dilute solution of NaCIO or sprinkled with NaCIO solution occationally'and is stored in the ice containing NaCIO after being Soaked in NaCIO solution for a moment. |
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内容記述言語 | en | |||||
収録雑誌名 |
ja : 鹿児島大学水産学部紀要 en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University 巻 2, 号 1, p. 61-65, 発行日 1952-07-20 |
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作成日 | ||||||
日付 | 1952-07-20 | |||||
日付タイプ | Issued | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||
ISSN | 0453087X | |||||
NII書誌ID(雑誌) | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
NC ID | AN00040498 | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
NDC | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 588.9 | |||||
NIIsubject | ||||||
主題言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 自然科学 | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | 鹿児島大学 | |||||
出版者言語 | ja | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | Kagoshima University | |||||
出版者言語 | en |