WEKO3
アイテム
東支那海海産魚類の肉中総水銀濃度
http://hdl.handle.net/10232/13314
http://hdl.handle.net/10232/13314dbec5591-80a9-409a-b01d-5e6229527bae
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2015-06-08 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 東支那海海産魚類の肉中総水銀濃度 | |||||
タイトル言語 | ja | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Total Mercury Level of Fish Caught in East China Sea. | |||||
タイトル言語 | en | |||||
著者 |
有馬, 純宏
× 有馬, 純宏× 有馬, 郷司 |
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言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
要約 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | In order to estimate mercury background level of fish in East China Sea, total mercury concentration of muscles of nineteen fish species is analysed. Highest value was 0.54 ppm in Sebastes inermis, and lowest one was 0.016 ppm in Pampus argenteus. Average of average mercury concentration of 19 species was 0.087 ppm. Among species Sebastes inermis has the highest average mercury concentration (0.32 ppm), and Psenopsis anomala has the lowest one (0.023 ppm). While seven carnivorous species have higher average mercury level than 0.1 ppm, five species of plankton feeders and jellyfish feeders have the average mercury level as low as 0.031 ppm. So it is likely that feeding habit plays an important role on mercury accumulation by fish. |
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内容記述言語 | en | |||||
収録雑誌名 |
ja : 鹿児島大学水産学部紀要 en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University 巻 34, 号 1, p. 1-6, 発行日 1985-12-25 |
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作成日 | ||||||
日付 | 1985-12-25 | |||||
日付タイプ | Issued | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||
ISSN | 0453087X | |||||
NII書誌ID(雑誌) | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
NC ID | AN00040498 | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
NDC | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 660 | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | 鹿児島大学 | |||||
出版者言語 | ja | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | Kagoshima University | |||||
出版者言語 | en |