WEKO3
アイテム
ウナギ血中炭水化物, アミノ酸量の摂飼後の変化
http://hdl.handle.net/10232/13272
http://hdl.handle.net/10232/13272a755ef44-6692-4577-9265-49b61cf15761
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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AN00040498_v31_p259-266.pdf (474.1 kB)
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2012-05-07 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Changes of Some Carbohydrates and Amino Acids in the Blood of the Eel after Feeding | |||||
タイトル言語 | en | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | ウナギ血中炭水化物, アミノ酸量の摂飼後の変化 | |||||
タイトル言語 | ja | |||||
著者 |
林, 征一
× 林, 征一× 川端, 昌伸× 板倉, 隆夫× 大城, 善太郎 |
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言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
要約 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Changes of glucose, lactate, pyruvate, and amino acids in the blood of the cultured eel after feeding were investigated. Blood glucose was the highest at 2 hours after feeding. Lactate concentration in the eel blood after feeding increased slowly and pyruvate concentration was the highest at one hour. The ratio of lactate to pyruvate in the eel blood was 35 to 130, which was much higher than that in rat blood. Every amino acids except histidine, tryptophan, glutamate, and aspartate increased remarkably after feeding. Amount of taurine in the eel blood was 100 times higher than that in human blood. |
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内容記述言語 | en | |||||
収録雑誌名 |
ja : 鹿児島大学水産学部紀要 en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University 巻 31, p. 259-266, 発行日 1982-12-25 |
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作成日 | ||||||
日付 | 1982-12-25 | |||||
日付タイプ | Issued | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||
ISSN | 0453087X | |||||
NII書誌ID(雑誌) | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
NC ID | AN00040498 | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
NDC | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 663 | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | 鹿児島大学 | |||||
出版者言語 | ja | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | Kagoshima University | |||||
出版者言語 | en |