WEKO3
アイテム
エイコサペンタエン酸およびドコサヘキサエン酸のラット血清コレステロール低下作用
http://hdl.handle.net/10232/13304
http://hdl.handle.net/10232/133049d7b4195-8b5f-4023-8c46-c61d33bf1318
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2012-05-07 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Hypocholesterolemic Effects of Eicosapentaenoic Acid and Docosahexaenoic Acid in Rats | |||||
タイトル言語 | en | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | エイコサペンタエン酸およびドコサヘキサエン酸のラット血清コレステロール低下作用 | |||||
タイトル言語 | ja | |||||
著者 |
金沢, 昭夫
× 金沢, 昭夫× 手島, 新一× 常盤, 繁× 今田中, 伸哉 |
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言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
要約 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA) methylesters (ME) were prepared from a squid-liver oil and their hypocholesterolemic activities examined with rats. The supplement of 0.3% EPA-ME to the diet containing 1.0% cholesterol and 4.0% butter as lipids reduced a serum-cholesterol level markedly, whereas DHA-ME gave almost no effect on the serum-cholesterol level. Both EPA-ME and DHA-ME reduced the liver-cholesterol level as effectively as linoleic acid did. The supplement of small amounts of EPA-ME was also effective in lowering the serum-cholesterol level; a dose of 0.03% EPA-ME suppressed by 60.7% the elevation of serum-cholesterol level. |
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内容記述言語 | en | |||||
収録雑誌名 |
ja : 鹿児島大学水産学部紀要 en : Memoirs of Faculty of Fisheries Kagoshima University 巻 33, 号 1, p. 73-78, 発行日 1984-12-25 |
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作成日 | ||||||
日付 | 1984-12-25 | |||||
日付タイプ | Issued | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||
ISSN | 0453087X | |||||
NII書誌ID(雑誌) | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
NC ID | AN00040498 | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
NDC | ||||||
主題Scheme | NDC | |||||
主題 | 663 | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | 鹿児島大学 | |||||
出版者言語 | ja | |||||
公開者・出版者 | ||||||
出版者 | Kagoshima University | |||||
出版者言語 | en |